De första ljuva åren

Boken finns att köpa på Ginza och kan även beställas signerad av mig på mail s.christinalindberg@gmail.com / bara skriva namn adress och swicha på företagsswich nr 1232360600 eller bank giro 5081-6453.


250 sek plus frakt. I priset så ingår en CD singel. Duett med mig och Tommy Wigardt.

 
OMSLAG jpeg De första ljuva åren.jpg
OMSLAG baksida jpeg - De ljuva åren.jpg
 

Recension

Snart insåg jag att det här är en angelägen bok. Christina Lindberg är mest känd för hiten "De sista ljuva åren" tillsammans med Lasse Stefanz. Självfallet ligger fokus på hennes karriär som sångerska i gränslandet mellan country och dansband.

Men det som gör boken extra intressant är inblicken vi samtidigt får i hur det varit att växa upp som "resande" och dessutom hennes kamp med ätstörning.

I tider när alltfler ungdomar söker kändisskap i en utseendefixerad bransch är hennes berättelse viktig.

Med oro för växande främlingsfientlighet bör vi minnas hur vi har hanterat de "resande": som andra klassens medborgare, fast de funnits mitt ibland oss länge, länge.

Boken är författad av "spökskrivaren" Vesna Maldaner, som låter Christina Lindberg tala i första person och det känns ledigt och rätt. Slutligen vill jag säga till Christina: du sjunger fint och är vacker. Läser ni boken förstår ni varför jag skriver så.

BTJ